VERMİSAFA SIVI SOLUCAN GÜBRESİ
SIVI SOLUCAN GÜBRESİ KULLANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ:
*Diğer gübreler gibi kullanım zamanında ve miktarında bir sınır bulunmamaktadır. Fazladan kullanımı üründe herhangi bir olumsuzluğa neden olmamaktadır.
*Tüm meyve, sebze ve bitkiler ile tarımsal faaliyetlerde güvenle kullanılabilir.
*Hasat edilen ürünlerde verim ile birlikte besin ve vitamin içeriğini de artırır. Ürünlerin raf ömrünü uzatır.
*Sıvı solucan gübresi , katı solucan gübresinin kavitasyon sistemi ve nanoteknoloji ile moleküler düzeyde parçalanır ve suyun moleküllerine bağlanırak elde edilir.
*Köklerin oluşumunu uyayrarak bitkinin gelişmesini ve büyümesini hızlandırır.
*Çeliklerin çabuk tutmasını sağlar.
*Olgunlaşma süresini 10-14 gün kısaltır.
*Ürünlerdeki şeker, protein ve vitamin oranını artırır.
*Bitkiye yararlı olmasının yanı sıra birçok mantar hastalıkları ve böcek hasarını engeller.
*1 mililitresinde 120 milyardan fazla faydalı bakteri ve mikroorganizmalar bulunmaktadır.
*Yapraklarda fotosentezi teşvik ederek gelişme büyümeyi hızlandırır.
*Tohum gelişme , enerjisi ve çimlenmesini destekler.
*Hem yapraktan hem de topraktan rahatlıkla uygulanabilir.
*Çevreye ve insanlara zarar vermez. Sağlık ve çevre açısından güvenli şekilde kullanılabilen %100 organik bir gübredir.
*İçeriğinde suda çözünmeyen katı madde ihtiva etmez, böylece damlama sulama ve pulverizasyon sistemlerinde tıkanmalara yol açmaz.
*Toprakta doğal humuslaşmayı sağlar, dolayısı ile verimlilği artırır.
*Sıvı solucan gübresinin hammaddesi vermikomposttur. (Katı Solucan Gübresi)
*Bitkilerin büyüme gelişmeleri için ihtiyaç duyduğu organik madde, makro ve mikro besin element, aminoasit, enzim, doğal antibiyotik ve yararlı mikroorganizmaları barındırır.
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI VE MİKTARI:
-Tüm Sera ve Açık Alan Sebzelerde: Ekim veya dikimden on beş gün sonra 100 litre suya 0.5-1 lt/da yapraktan 1-3 lt/da damlama sulama ile uygulanır. Toplamda 2 uygulama damlamadan, 3 uygulama üstten yapılır. Damlamanın olmadığı durumlarda tüm uygulamalar üstten yapılır. Uygulama aralığı 15-20 gündür.
-Kesme Çiçekçilik ve Çilekte: Ekim veya dikimden on beş gün sonra 1-3 lt/da damlama sulama ile uygulanır. Damlama sulamadan 7-10 gün sonra yapraktan 100lt suya 0.5-1lt uygulanır. İkinci ve üçüncü uygulamalar 15-20 gün arayla uygulanır. Meyve oluşumunda 2. damlama sulama uygulamasında 1-3 lt/da uygulanır.
-Tüm Yumrulu Bitkilerde: Çimlenmeden sonra 3-5 yapraklı dönemde başlar ve yumru oluşumu döneminden önce, yumru oluşumunda ve yumru olgunlaşma dönemlerinde olmak üzere toplam 4 defa 15 gün arayla 100 litre suya 0.5-1 lt yapraktan uygulanır. Yumru oluşum dönemi ile yumru olgunlaşma döneminde 2 defa damlamadan 1-3 lt uygulanır.
-Tüm Meyve Ağaçlarında: Erken ilkbaharda çiçeklenmeden önce ve çiçek dökümünden 10-15 gün sonra ve meyve büyütme döneminde damlama sulamadan 3 defa 1-3 lt/da . Gözler uyanırken, çiçekten önce, çiçekler döküldükten 10 gün sonra ve meyve büyüme döneminde yapraktan ortalama 20 gün arayla 5-7 defa 100 litre suya 0.5-1 lt/da yapraktan uygulanır.
-Bağlarda: Erken ilkbaharda, çiçeklenmeden önce ve çiçek dökümünden 10-15 gün sonra damlamadan 1-2 lt/da uygulanır. Yapraktan uygulamada gözler uyanmadan hemen önce başlar ve hasada kadar 10-15 gün arayla 8-10 defa omcanın yaşına göre 0.5-1 lt/da uygulanır.
-Tüm Tahıllar ve Endüstri Bitkilerinde: Erken ilkbaharda 100 litre suya 0.5-1 lt/da yapraktan, 1-2lt/da sulama suyuyla uygulanır. Yapraktan uygulama da çimlenme döneminde, kardeşlenme döneminde ve başakların oluşumu döneminde uygulanır.
-Yeşil Alanlarda: Her biçimden on gün sonra 100 litre suya 0.5-1 lt/da yapraktan, 1-2 lt/da yağmurlama suyu ile uygulanır.
-Tüm Yem Bitkilerinde: Her biçimden on gün sonra 100 litre suya 0.5-1 lt/da yapraktan, 1-2 lt/da yağmurlama sulama ile uygulanır.