Faydaları saymakla bitmeyen aronya meyvesi kansere karşı önleyici etkisiyle bağışıklılığı artırarak enfeksiyonların tedavisini hızlandırır; En yüksek c vitamini ve antioksidan kaynağı olan bu bitki eskiden kızılderililer tarafından tedavisinde kullanılmıştır; Aronya, sadece antioksidan ve c vitamini değil, birçok vitamin açısından da zengindir; Pp, b,e ve yüksek miktarda antosiyaninler içerir; Bu arada, antosiyaninlerin bulunduğu tüm meyvelerden, en yüksek antioksidan potansiyele sahip olan aronya meyveleri kanserle mücadele edenler için son derece değerli bir takviyedir; Bunların dışında çok fazla lif, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve manganez içeren aronya meyveleri içinde yaklaşık 100 gramında 0,2 g – yağ, 1,5 g– protein, 10,9 g karbonhidrat, 4,1 g lif, 80,5 g su içeriyor ve organik asitler bulunuyor; Not: Günlük tüketimden sonra kalanı ağzı açık, hava alabilecek kapta muhafaza ediniz; ;;